Известие

Collapse
No announcement yet.

Нечовешки кондненз

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нечовешки кондненз

Нечовешки кондненз, когато седна във влажно време и за 10 секунди по прозорците се образува парна завеса, чувствам се в подводница, и отделно никаква видимост. От утре се снабдявам с еден сюнгер да попивам и бърша като ненормален. Някой има ли подобен проблем и измислил ли е решение!
    156 1.8 TS

Ми те продават някъв препарат с който се намазват стъклата за да не се образува конденз.Ма не съм го пробвал
    landikar
    Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Най-вероятно ти се е намокрил филтъра на купето...това става ако са ти счупили щипките на кората при смяната му, при което уплътненията не прилепват плътно към прозореца и при дъжд, сняг или на автомивка влиза вода вътре...трябва да се оправят тези работи и да се сложи нов филтър.
      Дотогава решението на проблема е да си пускаш климатика и стъклата ще бъдат сухи

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
      1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

отвори клапата да влезе въздух от вън
        Alfa Romeo 156 TS 2.0

Comment

Re: Нечовешки кондненз

Първоначално публикувано от Violator
          Нечовешки кондненз, когато седна във влажно време и за 10 секунди по прозорците се образува парна завеса, чувствам се в подводница, и отделно никаква видимост. От утре се снабдявам с еден сюнгер да попивам и бърша като ненормален. Някой има ли подобен проблем и измислил ли е решение!
          Този проблем го имам и аз, и направо ще ме убие ! Ако е валял сняг стъклата са вече изпотени, а ако не са, то като вляза вътре се изпотяват за 10-20 секунди, ако вали дъжд е същото - изпотяват се пак за толкова време. Лошото е, че при мен се оправят след доста време на духалки и т.н. Днес даже ми се изпотиха и стъклата на контролните уреди, ба*ти влагата дето е в купето, ба*ти чудото
          Alfa 147 1.9 JTD !BLACK!

Comment

я си проверете радиаторчетата За парното дали не пускат

Comment

Първоначално публикувано от Малък_Alfa_гъзар
              Ми те продават някъв препарат с който се намазват стъклата за да не се образува конденз.Ма не съм го пробвал
              Този спрй няма да помогне братми си намаза стъклата на пежото и въобще не му помогна.

я си проверете радиаторчетата За парното дали не пускат
              Колегата е прав погледнете дали някъде не ви тече от радиаторчето на парното в купето,аз като карах 155-та го имах проблема и го оправих като смених ранчето което отваряше и затваряше парното.
              Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
              The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

конденз

Каде са тези радиаторчета

Comment

Нямам намаляване на антифриза, следователно нямам теч на радиатора, и на мен чак след 10 15 мин ми се оправя от духалките. След малко слизам пред блока и ще проверя за всичко което ми казахте до сега. Единият път ЦДто не ми бачкаше, вадя диска и той целият на капки вода
                  156 1.8 TS

Comment

не знам вече, предавам се, след като днес след бачкане се качвам, и съответно за пореден път забелязвам адски тежък конденз, а бързах и се наложи да го забърша с нещо подръчно - и като се образуваха едни ми ти капки, все едно някой е пръскал с маркуч стъклата отвътре ...
                    за утре съм се оборудвал с нова гюдерия, обработена преварително в топла вода, микрофибърна кърпа и един от ония спрейове за против изпотяване, дето май нищо не става от тях, ама да пробвам ...
                    иначе ми е ясно че в купето попада влага от някъде, но откъде ??
                    Alfa 147 1.9 JTD !BLACK!

Comment

Тази тема се разисква винаги когато завали дъжд или стане по студено. Ако е разтърсите из форума ще намерите томове изписани по въпроса Търсете не само в този раздел а и в останалите.
                      '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                      Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                      Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

а като врътнаше най-дясната врътка на положение МАХ не се ли изчиства
                        тогава пуска и компресора да изсушава, и подгряването на задното стъкло, и духа яко върху стъклата
                        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

ще пробвам ,ама ако не се оправи кво шъ прайм
                          благодаря за съвета

Comment

Е оправя се след 15 мин тъкмо като съм се прибрал вече
                            156 1.8 TS

Comment

ето това (на снимката) е единия виновник за конденз, ако обаче е много голям по скоро трябва да има теч на антифриз, дори от най-малките му изпарения се образува голям конденз

Comment

Working...
                              X